banner

 

Vælg varmepumpe

Et varmepumpeanlæg kan benyttes som et attraktivt alternativ til andre varmeanlæg fx oliefyr, gasfyr, stokerfyr eller elvarme. Varmepumpen er både miljøvenlig og billig i drift, fordi den bruger meget mindre energi end andre typer af anlæg, og fordi den bruger energi, der allerede findes i jorden, vandet eller i luften omkring os.

I en varmepumpe flyttes energien fra et lavt temperaturniveau til et højere temperaturniveau, hvor energien kan udnyttes.

Har du spørgsmål i forbindelse med valg køb af varmepumpe kan du også tage kontakt til een af de mange installarører der er tilmeldt VP ordningen.

De mest anvendte anlægstyper er:

Total energiforsyning.

Jordvarmepumpe

Her hentes varmen fra vandrette slanger (rørslanger af plast), der er gravet ned i jorden, eller rør anbragt i lodrette boringer. En frostsikret væske (brine) cirkulerer i slangerne, der normalt graves ned til en dybde af 65 – 110 cm.

Inde i huset fordeles varmen gennem radiatorer eller gulvvarmen. Jord/vand-anlæg er oplagte som erstatning for et oliefyr, gasfyr, stokerfyr og elvarme i helårshuse.

Luft/vand-varmepumpe

Varmen hentes fra luften udendørs, og den fordeles indendørs gennem radiatoranlæg eller gulvvarmen. Luft-vand anlæg er velegnet til erstatning for oliefyr, gasfyr, stokerfyr og elvarme ved mangel på areal til jordslangerne, eller hvis tilladelse af forskellige årsager ikke kan gives af myndighederne.

Delvis energiforsyning.

Luft/luft-varmepumpe

Luft/luft varmepumpen bruges til rumopvarmning med cirkuleret luft og er den type varmepumpe man oftest anvender i sommerhuse som supplement.

Nyhedsbrev

VarmePumpeOrdningen


  

Kongsvang Allé 29
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 7220 1222
sekretariat@vp-ordning.dk