Almindelige spørgsmål om varmepumper
Der er en række regler og lovgivninger inden for varmepumpeområdet, og det er vigtigt, at de bliver fulgt. Sørg for, at den montør, du vælger, har de rette certifikater og kvalifikationer til at montere din varmepumpe. Her kan du læse en guide, der giver et indblik i reglerne på varmepumpeområdet.
På siden her finder du svar på nogle af de mest normale spørgsmål, der dukker op, når en privatkunde overvejer at anskaffe en varmepumpe.
Skulle du have spørgsmål, der ikke besvares i punkterne nedenfor, er du altid velkommen til at kontakte et af vores medlemmer.
Før du køber
En varmepumpe er et varmeanlæg, som optager varmeenergi fra varmekilder med et lavt temperaturniveau. Via et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor kan varmen omsættes til et højere temperaturniveau, som kan anvendes til opvarmningsformål.
Du kan læse mere om varmepumper hos Energitjenesten.dk
Når du har købt
Det kan skyldes flere ting.
- Har I skruet op for varmen, efter I fik varmepumpe?
- Fyringssæsonen kan være koldere end i et normalt år
- Varmepumpen kan være for lille til husets behov. Hvis varmepumpen ikke kan levere varme nok, går den over til at bruge el til opvarmningen, og det kan ses på elregningen.
- Varmepumpen kører med for høj fremløbstemperatur, hvilket får dens virkningsgrad til at falde dramatisk. Jo lavere fremløbstemperatur, jo større nyttevirkning.
- Det første skridt vil være at begynde at aflæse bimåleren på varmepumpen, så der kan holdes øje med forbruget. Hvis der ikke er monteret en bimåler, så vil det være en god ide at få det gjort.
Tal med en montør om, hvordan du kan afhjælpe problemerne.