Sådan får du tilskud til din varmepumpe 

OBS! Vi gør opmærksom på, at den første pulje i 2021 åbner d. 7. april. 

money 2724241 1920

Overvejer du at skifte din nuværende energiløsning ud med en varmepumpe, gør du ikke bare klimaet en tjeneste, men også din pengepung. Du kan nemlig søge om tilskud til en lang række boligforbedringer, der sparer energi, og dette indbefatter luft-vand og vand-vand varmepumper (se forskellen på de forskellige typer varmepumper her).

Inden vi går videre med at fortælle dig, hvordan du søger om tilskud til din varmepumpe, vil vi lige gøre dig opmærksom på en række vigtige forbehold for at søge om tilskud:

 • Du kan kun søge om tilskud til din helårsbolig
 • Du kan ikke få tilskud til en luft-luft varmepumpe (se forskellen på de forskellige typer varmepumper her)
 • Du kan ikke få tilskud, hvis din bolig ligger inden for fjernvarmenettet
 • Du kan ikke både få håndværkerbidrag og tilskud til din varmepumpe
 • Du skal have tilsagn om tilskud, før du laver en bindende aftale med din varmepumpeinstallatør. Tilskud gives ikke på installationer, som dateres til et tidspunkt før, der er givet tilsagn om tilskud, men derfor kan du stadig – og med fordel – godt gå i dialog med en varmepumpeinstallatør om dine overvejelser om og dit behov for at skifte til en varmepumpe.
 • Efter den 1/4 skal din varmepumpe installeres af en VE-godkendt installatør, for at du kan få tilskud. Læs mere og find din VE-godkendte virksomhed her
 • Hvis du ikke kan eller vil investere i en varmepumpe selv, kan du få en varmepumpe på abonnement. Læs mere om det her: Læs mere her

Guide til at søge tilskud:

 • Se, hvor mange penge, der er tilbage i puljen.

Puljen fungerer efter et først-til-mølle-princip, og kan altså blive udtømt, inden du har mulighed for at ansøge.

Energistyrelsen har gjort det nemmere for dig at følge med i, hvor mange penge, der er tilbage i puljen med en ny ”tæller”. Når puljen åbner, vil tælleren begynde at bevæge sig, efterhånden som der kommer ansøgninger ind. Du kan se den allerede nu ved at følge dette link til tælleren.

 • Se, hvor meget du cirka kan få i tilskud.

SparEnergi.dk har udarbejdet en tilskudsberegner, der giver et estimat på, hvor meget du kan få i tilskud på din bolig. Du skal blot indtaste din adresse, og så udregner tilskudsberegneren et tilskud på baggrund af arealer af f.eks. vinduer eller vægge.

Har du fjernvarme i din helårsbolig, vil du ikke blive præsenteret for et tilskud til en varmepumpe jævnfør de ovenstående forbehold.

Du finder tilskudsberegneren her: Tilskudsberegner

 • Find de rette dokumenter frem

For at kunne udfylde en ansøgning om tilskud, skal du have følgende klar:

 • NemId – det skal du bruge for at logge ind på ansøgningsportalen
 • Dokumentation for ejerskab f.eks. fra Tinglysning.dk
 • Liste over de forbedringer, du vil lave. Du kan med fordel snakke med en varmepumpeinstallatør om dette. VPO har samlet en liste over dygtige installatører,som du finder her
 • Udfyld ansøgererklæring

OBS! Skal du have renoveret dele af bygningen (f.eks. tag eller vinduer) udover installationen af en varmepumpe, er et energimærke påkrævet. Du kan finde energimærket på din bygning her: Du kan finde energimærket på din bygning her . Har du ikke et gyldigt og tidssvarende energimærke på din bygning,kan du finde et energimærkningsfirma her.   

 • Udfyld din ansøgning online

Du udfylder din ansøgning gennem Ansøgerportalen. Er du i tvivl om, hvordan du udfylder ansøgningen, kan du orientere dig i Ansøgervejledningen

Du kan også se en videoguide til ansøgningsportalen her

 • Vent på svar

Når du har sendt din ansøgning afsted, skal du vente på svar fra Energistyrelsen om tilsagn til tilskud. På nuværende tidspunkt er Energistyrelsen stærkt belastede af indkomne ansøgninger, så de meddeler, at de ikke kan udtale sig om, hvornår du kan vente et svar på din ansøgning. 

 • Du har fået svar = nu kan du lave en aftale med en varmepumpeinstallatør!

Fra du får tilsagn om tilskud, til du laver en aftale med en varmepumpeinstallatør, må der gå op til to år. Du har derfor god tid til at finde den installatør, der passer på dine behov. Du kan finde en varmepumpeinstallatør med VPO-bevis i vores oversigt

VarmePumpeOrdningen

Vestergade 28

4000 Roskilde

Tlf.: +45 31 13 60 59
sekretariat@vp-ordning.dk

                                                                                                                        Følg os på Facebook