banner

 

Vælg varmepumpe

Et varmepumpeanlæg kan benyttes som et attraktivt alternativ til andre varmeanlæg fx oliefyr, gasfyr, stokerfyr eller elvarme. Varmepumpen er både miljøvenlig og billig i drift, fordi den bruger meget mindre energi end andre typer af anlæg, og fordi den bruger energi, der allerede findes i jorden, vandet eller i luften omkring os.

I en varmepumpe flyttes energien fra et lavt temperaturniveau til et højere temperaturniveau, hvor energien kan udnyttes.

Har du spørgsmål i forbindelse med valg køb af varmepumpe kan du også tage kontakt til en af de mange montører, der er tilmeldt VP ordningen.

valg_varmepumpe_01.jpg

De mest anvendte anlægstyper er:

Jordvarmepumpe

Her hentes varmen fra vandrette slanger (rørslanger af plast), der er gravet ned i jorden, eller rør anbragt i lodrette boringer. En frostsikret væske (brine) cirkulerer i slangerne, der normalt graves ned til en dybde af 65 – 110 cm.

Inde i huset fordeles varmen gennem radiatorer eller gulvvarmen. Jord/vand-anlæg er oplagte som erstatning for et oliefyr, gasfyr, stokerfyr og elvarme i helårshuse.

Luft/vand-varmepumpe

Varmen hentes fra luften udendørs, og den fordeles indendørs gennem radiatoranlæg eller gulvvarmen. Luft-vand anlæg er velegnet til erstatning for oliefyr, gasfyr, stokerfyr og elvarme ved mangel på areal til jordslangerne, eller hvis tilladelse af forskellige årsager ikke kan gives af myndighederne.

Luft/luft-varmepumpe

Luft/luft varmepumpen bruges til rumopvarmning med cirkuleret luft og er den type varmepumpe man oftest anvender i sommerhuse som supplement.

VarmePumpeOrdningen

Vestergade 28

4000 Roskilde

Tlf.: +45 31 13 60 59
sekretariat@vp-ordning.dk

                                                                                                                        Følg os på Facebook